уторак, 03. фебруар 2015.

Knjižice



POTREBNO:

  • 1kg brašna
  • 1/2kg sala
  • 1 kašika masti
  • prstohvat soli
  • 2 žumanca
  • pola litra belog vina

PRIPREMA:

Salo očistiti od žilica i samleti u vodenici za meso. U činiju za mešanje dodati mast i brašno. Umesiti. Dodati zumanac i vino i umesiti testo. Testo što više natirati da postane glatko. Podeliti testo na tri lopte. Uzeti jednu loptu i razviti koru debljine oko 0,5cm. Premazati koru salom i iseći na trouglove. Ispreklapati trouglove jedno preko drugo. Tako uraditi i sa ostale dve lopte. Jos jednom razvuci svaku loptu i ponoviti postupak. Testo uvite u rastegljivu foliju i ostaviti preko noći. Ujutru razvući svaku loptu, ponovo premazati salom. I na kraju razvu'i svaku loptu i seći pravougaonike. Filovati dzemom i preklapati kao knjigu. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko pola sata. Gotove knjižice uvaljati u šećer u prahu.



PRIJATNO!