POTREBNO:
- 1kg brašna
- 1/2kg sala
- 1 kašika masti
- prstohvat soli
- 2 žumanca
- pola litra belog vina
PRIPREMA:
Salo očistiti od žilica i samleti u vodenici za meso. U činiju za mešanje dodati mast i brašno. Umesiti. Dodati zumanac i vino i umesiti testo. Testo što više natirati da postane glatko. Podeliti testo na tri lopte. Uzeti jednu loptu i razviti koru debljine oko 0,5cm. Premazati koru salom i iseći na trouglove. Ispreklapati trouglove jedno preko drugo. Tako uraditi i sa ostale dve lopte. Jos jednom razvuci svaku loptu i ponoviti postupak. Testo uvite u rastegljivu foliju i ostaviti preko noći. Ujutru razvući svaku loptu, ponovo premazati salom. I na kraju razvu'i svaku loptu i seći pravougaonike. Filovati dzemom i preklapati kao knjigu. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko pola sata. Gotove knjižice uvaljati u šećer u prahu.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар