уторак, 27. јануар 2015.

Vanilice


POTREBNO:

  • 200g masti
  • 5 kašika šećera
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 2 vanilin šećera
  • 500g brašna
  • marmelada
  • šećer u prahu



PRIPREMA:

Mikserom umutiti mast da postane penast. Dodati šećer i vanilu i nastaviti sa miksiranjem. U masu dodati jaje i žumanac i sve lepo sjediniti. Postepeno dodavati brašno. Prebaciti testo na blago pobrašnjenu radnu površinu i umesiti. Podeliti na dva dela i svaki deo uviti u rastegljivu foliju. Ostaviti 15 do 20 min u frižider. Prvi deo testa izvaditi iz frižidera. Oklagijom istanjiti na oko 5cm debljine i vaditi modlicama vanilice. Višak testa ponovo premesiti i ponovo seći. Tako uraditi i sa drugim delom testa. Vanilice slagati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 do 15 min. Vanilice na površini moraju ostati svetle. Pečene vanilice ostaviti da se ohlade. Ohladjene premazati sa jedne strane marmeladom i sastaviti sa drugom vanilicom. Vanilice pospite sa šećerom u prahu. 


PRIJATNO!





Нема коментара:

Постави коментар