недеља, 15. фебруар 2015.

Breskvice



POTREBNO:

  • 4 jajeta
  • 1,5 velike šolje šećera
  • 1,5 velike šolje ulja
  • brašno po potrebi
  • 1 prašak za pecivo
za fil:
  • 500g mleka
  • 2 puding od čokolade
  • 5-6 kašike šećera
  • 50g margarina
  • ekstrat od jagoda
PRIPREMA:

Umutiti jaja sa šećerom, uljem i brašno po potrebi (da bude srednje tvrdo testo)i prašak za pecivo. Od smese pravite loptice velicine oraha i redjati u pleh. Peći ih u rerni oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se ohlade izdubiti.



Fil:



U mleko skuvati puding od čokolade, dodati šećer i margarin. Kada se smesa ohladi dodati polovinu mrvica (koje ste dobili od izdubljenih loptica), a drugi deo mrvica iskoristiti za valjanje. Filovati breskvice, jedan deo u mleko a drugi u ekstart od jagoda. I na kraju uvaljati ih u mrvice. 




PRIJATNO!