недеља, 7. децембар 2014.

Domaća pileća supa sa knedlama od griza



POTREBNO:
za knedle:
  • 5 kašike griza
  • jedno manje jaje
  • malo soli
  • jedna kašika ulja
za supu:
  • pileće meso (po izboru)
  • 2-3 šargarepe
  • jedna manja glavica celera
  • jedan manji koren paštrnaka
  • sveži peršun 
  • biljni začin po ukusu

PRIPREMA:

Skuvati pileće meso sa celerom, parštrnakom i šargarepom predhodno isečenim na kolutiće. Skuvano meso očistiti od kosti i vratiti ponovo u supu. Knedle pripremati tako što u dobro umućeno jaje dodati griz so i ulje. Od dobijene smese kašičicom zahvatati i spuštati knedlice u supu. Tokom kuvanja one će uvećati svoju veličinu. Kuvajte 10 - 15minuta. Pospite svežim seckanim peršunom, dodati biljni začin i supa je gotova.

PRIJATNO




Нема коментара:

Постави коментар