четвртак, 30. октобар 2014.

Medeno srce



POTREBNO:


  • 1,5 čaša šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 3 kašike dzema od šljiva
  • 1,5 čaša mleka
  • 3 čaše brašna
  • pola kašičice djumbira 



GLAZURA:
  • 3 kašike kakaa
  • 3 kašike vruće vode
  • 100g šećera u prahu
PRIPREMA:

U činiji za mešanje sipati šećer, sobu nikarbonu, prašak za pecivo, cimet, dzem od šljiva, mleko i djumbir. Sve lepo sjediniti. Pleh obložiti papirom za pečenjei u njega sipati smesu. Peći u rerni 30 tak minuta na 180 stepeni. Kada se kolač prohladi, u činiji za mešanje pomešati kakao, vruću vodu i šećer u prahu (glazura) i premazati kolač. 

PRIJATNO!