субота, 14. март 2015.

Sareni stapici



POTREBNO:

  • 500g belog brasna
  • 500g integralnog brasna
  • 2 jaja
  • 2 praska za pecivo
  • 100g susama
  • 50g maka
  • 400ml ulja
  • 400ml belog vina
  • Jedna kasicica soli


PRIPREMA:

U ciniji za mesanje pomesati belo i integralno brasno. Dodati so i prasak za pecivo. Pomesati. Dodati ulje i polovinu belog vina. Umesiti rukom i dodati ostatak belog vina. Umesiti testo da bude glatko. Odvojiti zumance od belanca. Umutiti zumanac sa malo vode , a u drugoj ciniji umutiti belanac. Razvuci koru debljine oko 1cm, premazati belancem i preko posuti mak. Lagano okrenuti koru premazati je zumancem i posipati susamom. Iseci na prutice i svaki prutic lagano uvijati u spiralu redjati u pleh i peci na 220 stepeni dvadesetak minuta. 

PRIJATNO