недеља, 8. март 2015.

Burek pica


POTREBNO:
  • 500g kora za pitu
  • 200ml vode
  • 1 kasika mast
  • 1 kasicica soli
  • 200g svezih sapinjona 
  • 1 glavica crnog luka
  • 100g sunka
  • 100g sir
  • 3-4 kasike kecapa
  • Origano

PRIPREMA:

U serpi prokuvati vodu, mast i so. U drugoj posudi uprziti luk i sampinjone. Tepsiju nauljiti. Na dno staviti 2 kore, koje ste poprskali mesavinom masti i vode, ali ih ukrstite i ostavite krajeve da vise preko posude. Naguzvati dve kore poprskati mesavinom vode i masti, premazati ih kecapom i staviti pola sampinjona. Zatim. Redjati ponovo kore, poprskati i naredjati sunku. Zatim ponovo kore, poprskati i namazati sir. Redjati sve dok vam ne ponestane materijal. Za to vreme zagrejati rernu na 250 stepeni. Na kraju sve kore koje vise preklopiti ka unutra i zaliti ostatkom smese od masti i vode. Staviti burek da se pece dok ne porumeni. Burek kada je pecen izvaditi iz rerne, prevrnuti na odgovarajucu tacnu, iseci na parcad i sluziti vruc. 





Нема коментара:

Постави коментар