POTREBNO:
- 50g margarina
- 100g mleka
- 25g svežeg kvasaca
- jedno jaje
- 1 kašika šećera
- malo soli
- 250g brašna
- 100g margarina
- 100g šećera
- jedna kašika cimeta
- 100g šećera u prahu
- malo vode
PRIPREMA:
U posudi za mešanje staviti mleko, kvasac i jednu kašiku šećera. Sačekati da naraste kvasac. Onda dodati margarin, jaje, malo soli i brašno. Umesiti testo i ostaviti na toplom oko pola sata da naraste. U drugoj posudi za braon fil pomešati šećer i cimet. Kada je "žuto" testo naraslo rastanjiti oklagijom debljine prsta. Premazati omekšalim margarinom (100g) i posipati braon filom (šećer i cimet).Seći na kaiševe i praviti puž u tepsiji za pečenje. Peći na 180 stepeni oko pola sata. Glazura, pomešati šećer u prahu i vodu. Preliti kada se cimet puž ohladi.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар