понедељак, 22. септембар 2014.

Cimet puž




POTREBNO:

Testo:
  • 50g margarina
  • 100g mleka
  • 25g svežeg kvasaca
  • jedno jaje
  • 1 kašika šećera
  • malo soli
  • 250g brašna
Braon fil:
  • 100g margarina
  • 100g šećera
  • jedna kašika cimeta
Glazura:
  • 100g šećera u prahu
  • malo vode

PRIPREMA:


U posudi za mešanje staviti mleko,  kvasac i jednu kašiku šećera. Sačekati da naraste kvasac. Onda dodati margarin, jaje, malo soli i brašno. Umesiti testo i ostaviti na toplom oko pola sata da naraste. U drugoj posudi za braon fil pomešati šećer i cimet. Kada je "žuto" testo naraslo rastanjiti oklagijom debljine prsta. Premazati omekšalim margarinom (100g) i posipati braon filom (šećer i cimet).Seći na kaiševe i praviti puž u tepsiji za pečenje. Peći na 180 stepeni oko pola sata. Glazura, pomešati šećer u prahu i vodu. Preliti kada se cimet puž ohladi. 


PRIJATNO!









Нема коментара:

Постави коментар