среда, 25. јун 2014.

Pileći batak u saftu


POTREBNO:

  • 8 pilećih bataka
  • jedna šoljica kečapa
  • jedna kašičica aleve paprike
  • na vrh kašičice bibera
  • jedna kašičica origano
  • jedna kašika vegete
  • jedna kašičica soli
  • 1kg mladog krompira


PRIPREMA:

  Sjediniti začine (kečap, aleva paprika, biber, origano, vegeta, so) i dobijenom smesom dobro uvaljati batake. Ostaviti da odstoje oko 2h (u frižideru). Za to vreme, očistiti krompir, iseći na kolutove. Staviti u pleh i peći u rerni na 250 stepeni oko 40-45 minuta. Batake izvaditi iz frižidera, staviti u kesu za pečenje. Peći ih u rerni na 200 stepeni (po potrebi smanjiti temperatiri rerne) oko 60 minuta. Servirati.              
                                                                           PRIJATNO





Нема коментара:

Постави коментар