петак, 1. мај 2015.

Krofne



POTREBNO:

  • 500g brasna
  • 2 jajeta
  • Svezi kvasac
  • 100ml ulja
  • 300ml mleka
  • 2 kasicice soli
  • 1 kasicica secera
  • 2 kasicice vanilin secer


PRIPREMA:

Brasno ubacite u dublji sud, dodati jaje, ulje, mleko, so, secer, vanilin secer i izmrvljen kvasac. Umesite mekse testo. Ako je previse retko dodajti jos malo brasna ili ako je tvrdo dodajti jos malo mleka. Prekrijte testo cistom krpom i ostavite oko 45minuta da nadodje. Kada je testo nadoslo izvaditi ga na radnu povrsinu na koju je predhodno posuto brasno i podeliti ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom, modlom ili casom vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite da odstoje jos 15-tak minuta na brasnjavoj povrsini da se ne bi zalepile. U dubljoj serpi zagrejte vecu kolicinu ulja i polako ubacujte krofne da se prze. Prziti na srednjoj temperaturi. Dovoljno je po par minuta sa obe strane. Posipati secerom u prahu. 


PRIJATNO




Нема коментара:

Постави коментар