четвртак, 3. јул 2014.

Punjene tikvice



POTREBNO:

  • jedna šoljica pirinča
  • 500g mlevenog mesa (juneće ili svinjsko)
  • tri glavice crnog luka
  • jedna šoljica ulja
  • 6-7 tivica
  • crvena mlevena paprika
  • biljni začini
  • mleveni biber (pola kašičice)
  • so
  • voda
PRIPREMA:


  Sitno iseckati crni luk i upržiti. Dodati mleveno meso i nastaviti sa prženjem. Kada se lepo uprži, dodati pirinač koji je predhodno opran. Na kraju dodati crvenu mlevenu papriku, biljni začin, mleveni biber i so po ukusu. Zatim oljuštiti tikvice, i iseći ih na pola. Izvaditi sredinu iz tikvica. I svaku polovinu posoliti. Puniti tikvice filom i redjati u šerpu. Kada završite punjenje zaliti vodom da tikvice plivaju. Staviti da se krčka na tihoj vatri sat ipo.

                           PRIJATNO         


                 








Нема коментара:

Постави коментар