POTREBNO:
- jedna šoljica pirinča
- 500g mlevenog mesa (juneće ili svinjsko)
- tri glavice crnog luka
- jedna šoljica ulja
- 6-7 tivica
- crvena mlevena paprika
- biljni začini
- mleveni biber (pola kašičice)
- so
- voda
PRIPREMA:
Sitno iseckati crni luk i upržiti. Dodati mleveno meso i nastaviti sa prženjem. Kada se lepo uprži, dodati pirinač koji je predhodno opran. Na kraju dodati crvenu mlevenu papriku, biljni začin, mleveni biber i so po ukusu. Zatim oljuštiti tikvice, i iseći ih na pola. Izvaditi sredinu iz tikvica. I svaku polovinu posoliti. Puniti tikvice filom i redjati u šerpu. Kada završite punjenje zaliti vodom da tikvice plivaju. Staviti da se krčka na tihoj vatri sat ipo.
PRIJATNO
Нема коментара:
Постави коментар