понедељак, 26. мај 2014.

Čokoladni kolač



POTREBNO:
  • 3 jaja
  • 200g čokolade
  • 100g čokolade za fil
  • 160g putera
  • 100g (tri kašike) šećera
  • 3 kašike brašna 
  • prašak za pecivo

PRIPREMA:


  Na pari rastopiti 200g čokolade i 160g putera. Odvojiti belance od žumanca i belance umutiti u beli sneg. Dodati kašiku po kašiku šećera. Zatim kašiku po kašiku brašna. Dodati prašak za pecivo. Rastopljenu čokoladu i puter ubaciti u masu i lagano kašikom mešati. Iseći čokoladu na sitne kockice i ubaciti u masu. Sačekati 10 minuta da masa odmori. Podmazati pleh puterom i brašnom i sipati masu u pleh. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Dekorisati po želji i služiti posle dobrog obroka, a može biti i fini lagani doručak uz belu kafu.

 PRIJATNO