POTREBNO:
- 500g belog brasna
- 500g integralnog brasna
- 2 jaja
- 2 praska za pecivo
- 100g susama
- 50g maka
- 400ml ulja
- 400ml belog vina
- Jedna kasicica soli
PRIPREMA:
U ciniji za mesanje pomesati belo i integralno brasno. Dodati so i prasak za pecivo. Pomesati. Dodati ulje i polovinu belog vina. Umesiti rukom i dodati ostatak belog vina. Umesiti testo da bude glatko. Odvojiti zumance od belanca. Umutiti zumanac sa malo vode , a u drugoj ciniji umutiti belanac. Razvuci koru debljine oko 1cm, premazati belancem i preko posuti mak. Lagano okrenuti koru premazati je zumancem i posipati susamom. Iseci na prutice i svaki prutic lagano uvijati u spiralu redjati u pleh i peci na 220 stepeni dvadesetak minuta.
Нема коментара:
Постави коментар