POTREBNO:
za knedle:- 5 kašike griza
- jedno manje jaje
- malo soli
- jedna kašika ulja
- pileće meso (po izboru)
- 2-3 šargarepe
- jedna manja glavica celera
- jedan manji koren paštrnaka
- sveži peršun
- biljni začin po ukusu
PRIPREMA:
Skuvati pileće meso sa celerom, parštrnakom i šargarepom predhodno isečenim na kolutiće. Skuvano meso očistiti od kosti i vratiti ponovo u supu. Knedle pripremati tako što u dobro umućeno jaje dodati griz so i ulje. Od dobijene smese kašičicom zahvatati i spuštati knedlice u supu. Tokom kuvanja one će uvećati svoju veličinu. Kuvajte 10 - 15minuta. Pospite svežim seckanim peršunom, dodati biljni začin i supa je gotova.
PRIJATNO
Нема коментара:
Постави коментар