POTRENO:
- 1kg brasna
- 500ml mleka
- Parce kvasca
- 2 soljice ulja
- 2 kasicice secera
- 1 kasisica soli
- Dzem od sljiva
PRIPREMA:
Staviti kvasac da naraste sa secerom i malo toplog mleka. Dodati ostatak mleka, so, brasno i ulje. Zamesiti testo. Ostaviti testo da naraste. Podeliti testo na tri manje lopte. Svaku loptu razvuci oklagijom. Vecim tanjirom obeleziti krug i nozem iseci testo koje je izvan tanjira. Tako uraditi i sa ostale lopte. Prvu koru premazati dzemom, preko staviti drugu koru ponovo premazati dzemom i staviti trecu koru. Stavite casu na sredini, da bi dobili zvezdu potrebno je da krug isecete na 16 delova. Nakon toga dva po dva dela , dva puta okrenuti. Prci na 180 stepeni dok pogaca ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар