понедељак, 9. март 2015.

Pogaca sa dzemom



POTRENO:

  • 1kg brasna
  • 500ml mleka
  • Parce kvasca
  • 2 soljice ulja
  • 2 kasicice secera
  • 1 kasisica soli
  • Dzem od sljiva
PRIPREMA: 


Staviti kvasac da naraste sa secerom i malo toplog mleka. Dodati ostatak mleka, so, brasno i ulje. Zamesiti testo. Ostaviti testo da naraste. Podeliti testo na tri manje lopte. Svaku loptu razvuci oklagijom. Vecim tanjirom obeleziti krug i nozem iseci testo koje je izvan tanjira. Tako uraditi i sa ostale lopte. Prvu koru premazati dzemom, preko staviti drugu koru ponovo premazati dzemom i staviti trecu koru. Stavite casu na sredini, da bi dobili zvezdu potrebno je da krug isecete na 16 delova. Nakon toga dva po dva dela , dva puta okrenuti. Prci na 180 stepeni dok pogaca ne porumeni. 

PRIJATNO 




Нема коментара:

Постави коментар