POTREBNO:
- 500g kora za pitu
- 200ml vode
- 1 kasika mast
- 1 kasicica soli
- 200g svezih sapinjona
- 1 glavica crnog luka
- 100g sunka
- 100g sir
- 3-4 kasike kecapa
- Origano
PRIPREMA:
U serpi prokuvati vodu, mast i so. U drugoj posudi uprziti luk i sampinjone. Tepsiju nauljiti. Na dno staviti 2 kore, koje ste poprskali mesavinom masti i vode, ali ih ukrstite i ostavite krajeve da vise preko posude. Naguzvati dve kore poprskati mesavinom vode i masti, premazati ih kecapom i staviti pola sampinjona. Zatim. Redjati ponovo kore, poprskati i naredjati sunku. Zatim ponovo kore, poprskati i namazati sir. Redjati sve dok vam ne ponestane materijal. Za to vreme zagrejati rernu na 250 stepeni. Na kraju sve kore koje vise preklopiti ka unutra i zaliti ostatkom smese od masti i vode. Staviti burek da se pece dok ne porumeni. Burek kada je pecen izvaditi iz rerne, prevrnuti na odgovarajucu tacnu, iseci na parcad i sluziti vruc.
Нема коментара:
Постави коментар