POTREBNO:
- 4 jajeta
- 1,5 velike šolje šećera
- 1,5 velike šolje ulja
- brašno po potrebi
- 1 prašak za pecivo
- 500g mleka
- 2 puding od čokolade
- 5-6 kašike šećera
- 50g margarina
- ekstrat od jagoda
PRIPREMA:
Umutiti jaja sa šećerom, uljem i brašno po potrebi (da bude srednje tvrdo testo)i prašak za pecivo. Od smese pravite loptice velicine oraha i redjati u pleh. Peći ih u rerni oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se ohlade izdubiti.
Fil:
U mleko skuvati puding od čokolade, dodati šećer i margarin. Kada se smesa ohladi dodati polovinu mrvica (koje ste dobili od izdubljenih loptica), a drugi deo mrvica iskoristiti za valjanje. Filovati breskvice, jedan deo u mleko a drugi u ekstart od jagoda. I na kraju uvaljati ih u mrvice.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар