субота, 10. јануар 2015.

Švarcvald



POTREBNO:
za koru:
  • 4 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike kakaa


za 1. fil:

  • 1kg višnje
  • 400g šećera
  • 1/2dl vode

za 2. fil:

  • 500g šlag pena
  • 200g šećera u prahu
  • malo manje od 4dl vode
  • 2 kisele pavlake


PRIPREMA:
Kora:

Umutiti jaja sa šećerom. Dodati brašno i kakao ispecite jednu koru. Isti postupak je za jos dve kore. Ukupno tri. 

Prvi fil:

Kuvati višnje sa šećerom i vodom jedno 15 minuta. 

Drugi fil:

Šlag penu i šećer u prahu umutiti sa vodom. Dodati pavlaku i mutiti jos malo da se sve sjedini. 

Prvo redjamo koru
prvi fil, pa drugi fil, opet kora, prvi pa drugi fil, i kora a odozgo šlag. 



PRIJATNO





Нема коментара:

Постави коментар