среда, 18. јун 2014.

Kapri torta


POTREBNO:

  • 2 margarina 
  • 200g čokolade
  • 4 pudinga od jagoda
  • 2l gustog soka od jagoda 
  • 5 žumanca
  • dve velike i jedna mala kutija piškota
  • 250g šećera u prahu
  • 400g šlag krem
  • 300g šećera + 6 kašika šećera
PRIPREMA:

  U posudi staviti 5 žumanca i 6 kašika šećera. Skuvati na pari i prohladiti. Kada se ohladi dodati dva umućena margarina sa šećerom u prahu. U drugoj posudi sipati jedan litar soka od jagoda dodati puding sa 300g šećera i skuvati. Ostaviti da se ohladi. U trećoj posudi umutiti jedan šlag od jagoda. Nakon toga sva tri dela sjediniti (krem) . Otopiti čokoladu, a u drugoj činiji umutiti šlag krem . 


FILOVANJE:

 Naredjati piškote koje predhodno utapamo u litar soka od jagoda. Prelijemo piškote čokoladom nakon toga ide krem pa preko toga šlag krem, onda idemo ponovo, istim redosledom, piškote, čokolada, krem, šlag krem.

PRIJATNO                     






Нема коментара:

Постави коментар