Baklava sa višnjama
POTREBNO:
- 500g tankih kora za baklavu
- 1kg očišćenih višanja
- 10 kašika šećera
- 10 kašika pšeničnog griza
- Jedna soljica ulja
- 700g šećera
- Dve čaše vode
PRIPREMA:
Uzeti jednu koru, poprskati uljem, preko staviti drugu koru i nju poprskati uljem i preko nje staviti treću koru poprskati uljem i na ivici poredjati višnje (kao na slici). Posipati višnje sa 1/2 kašike šećera i 1/2 kašike griza. Urolati i redjati u pleh. Postupak ponavljati sve dok se ne istoreše sve kore i višnje. Nakon toga, nozem iseći jufkice. Na mestima gde je isečeno, posipati uljem. Peći u rerni na 180 stepeni oko 40-tak minuta. Dok se peče baklava, kuvajte šećer (700g) sa vodom (dve čaše), da dostigne gustinu kao za slatko. Vrelu pečenu baklavu, preliti vrelim sirupom. Sačekati da se ohladi i poslužiti.
PRIJATNO
Нема коментара:
Постави коментар