POTREBNO:
- 125g maslaca
- 100g šećera
- jaje
- 250g brašna
- 1 - 2 pune kašike kisele pavlake
- na vrh noža praška za pecivo
PODLOGA:
- 700g jabuka
- 200g šećera
- kesica vanilin šecer
- cimet
- sok od jednog limuna
- šlag (za dekoraciju)
- cimet (za dekoraciju)
PRIPREMA:
Maslac umutite penasto, postepeno dodajte šećer, sve vreme mutiti, pa umešajte jaje i pavlaku i na kraju varjačom sve sjedinite u jednoličnu smesu s'brašnom i praškom za pecivo. Testo treba samo da se odvoji od posude. Oblikujte kuglu, umotajte je u prozirnu foliju i stavite u frižider dok ne spremite ostalo. Jabuke izrendati. U tepsiju u kojoj ćete peći pitu uspite šećer i ravnomerno ga rasporedite po dnu, po njemu rasporedite jabuke, njih pospite cimetom, vanilin - šećerom i poprskate sokom od limuna. Stavite na ugrejanu ringlu i zagrevajte dok se šećer ne istopi i karamelizuje. Sklonite sa vatre i malo prohladite. Izvadite testo iz frizidera, razvucite ga na dimenziju tepsije, njime pokriti jabuke, krajeve malo stisnite uz ivicu tepsije. Pitu pecite na 180 stepeni oko 20 - 25 minute. Izvadite iz rerne i par minuta drzite pokriveno krpom. Onda pitu prevrnuti na tanjir za sluzenje, tako da testo bude podloga.
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар