понедељак, 26. мај 2014.

Karamel pita s'jabukama



POTREBNO:

  • 125g maslaca
  • 100g šećera
  • jaje
  • 250g brašna
  • 1 - 2 pune kašike kisele pavlake
  • na vrh noža praška za pecivo
PODLOGA: 
  • 700g jabuka
  • 200g šećera
  • kesica vanilin šecer
  • cimet
  • sok od jednog limuna
  • šlag (za dekoraciju)
  • cimet (za dekoraciju)

PRIPREMA:

  Maslac umutite penasto, postepeno dodajte šećer, sve vreme mutiti, pa umešajte jaje i pavlaku i na kraju varjačom sve sjedinite u jednoličnu smesu s'brašnom i praškom za pecivo. Testo treba samo da se odvoji od posude. Oblikujte kuglu, umotajte je u prozirnu foliju i stavite u frižider dok ne spremite ostalo. Jabuke izrendati. U tepsiju u kojoj ćete peći pitu uspite šećer i ravnomerno ga rasporedite po dnu, po njemu rasporedite jabuke, njih pospite cimetom, vanilin - šećerom i poprskate sokom od limuna. Stavite na ugrejanu ringlu i zagrevajte dok se šećer ne istopi i karamelizuje. Sklonite sa vatre i malo prohladite. Izvadite testo iz frizidera, razvucite ga na dimenziju tepsije, njime pokriti jabuke, krajeve malo stisnite uz ivicu tepsije. Pitu pecite na 180 stepeni oko 20 - 25 minute. Izvadite iz rerne i par minuta drzite pokriveno krpom. Onda pitu prevrnuti na tanjir za sluzenje, tako da testo bude podloga.
Prijatno 







Нема коментара:

Постави коментар