POTREBNO:
- 3 jaja
- 200g čokolade
- 100g čokolade za fil
- 160g putera
- 100g (tri kašike) šećera
- 3 kašike brašna
- prašak za pecivo
PRIPREMA:
Na pari rastopiti 200g čokolade i 160g putera. Odvojiti belance od žumanca i belance umutiti u beli sneg. Dodati kašiku po kašiku šećera. Zatim kašiku po kašiku brašna. Dodati prašak za pecivo. Rastopljenu čokoladu i puter ubaciti u masu i lagano kašikom mešati. Iseći čokoladu na sitne kockice i ubaciti u masu. Sačekati 10 minuta da masa odmori. Podmazati pleh puterom i brašnom i sipati masu u pleh. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Dekorisati po želji i služiti posle dobrog obroka, a može biti i fini lagani doručak uz belu kafu.
PRIJATNO
Нема коментара:
Постави коментар