четвртак, 6. новембар 2014.

Expres djuveč



POTREBNO:

  • 1kg krompir
  • 3 šargarepe
  • 2 sveže paprike
  • 1/4 glavice celera
  • 1 glavica crnog luka
  • 7-8 pilećih bataka
  • pola šoljice ulja
  • 2-3 kašike paradajz pire
  • 1 kašika biljnog začina
  • 1 kašičica začinske paprike
  • so (po ukusu)
  • voda


PRIPREMA:


Oljuštiti krompir, očistiti sargarepu i iseći po dužini. Očistiti glavicu crnog luka i iseći na listiće. Papriku iseći na komadiće. U tepsiji redjati luk zatim krompir, batake, sargarepu i paprike. Dodati preko paradajz pire, začinsku papriku, biljni začin, so, ulje i vodu da prekrije krompiriće. Folijom prekriti tepsiju. Staviti u rernu, peći na 300 stepeni 30-40 minuta. Zatim skloniti foliju i ostaviti jos petnestak minuta da se zapeku krompirići.
PRIJATNO!



Нема коментара:

Постави коментар