POTREBNO:
- 1kg krompir
- 3 šargarepe
- 2 sveže paprike
- 1/4 glavice celera
- 1 glavica crnog luka
- 7-8 pilećih bataka
- pola šoljice ulja
- 2-3 kašike paradajz pire
- 1 kašika biljnog začina
- 1 kašičica začinske paprike
- so (po ukusu)
- voda
PRIPREMA:
Oljuštiti krompir, očistiti sargarepu i iseći po dužini. Očistiti glavicu crnog luka i iseći na listiće. Papriku iseći na komadiće. U tepsiji redjati luk zatim krompir, batake, sargarepu i paprike. Dodati preko paradajz pire, začinsku papriku, biljni začin, so, ulje i vodu da prekrije krompiriće. Folijom prekriti tepsiju. Staviti u rernu, peći na 300 stepeni 30-40 minuta. Zatim skloniti foliju i ostaviti jos petnestak minuta da se zapeku krompirići.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар